Klassisk mortel i polerad svart marmor från ERNST. Snygg elegant design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök. Höjd: 7,5 cm Dia: 14 cm
Senapskula i gjutjärn diameter 8 cm, vikt 2 kg. Gör din egen senap De här ingredienserna behöver du: 1,5 msk vita senapsfrön 5 msk bruna senapsfrön 4 msk vatten 1,5 msk honung 1 tsk salt 1,5 msk matolja De här redskapen behöver du: Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn. Skål. Sked att röra med. Så här gör du:Mal och mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen (sätt dig på en stols ytterkant och kläm kålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst tre dygn innan du serverar den.Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skydd - utan tillsats av några kemikalier. Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
En praktisk och snygg kryddskål/mortel i gjutjärn, diameter 11 cm. Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skydd, utan tillsats av några kemikalier.Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn - man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Liten mortel i polerad svart marmor från ERNST. Klassisk mortel i mindre modell, perfekt för små mängder. Snygg design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök. Höjd: 5 cmDia: 9,5 cm
Liten mortel i polerad svart granit från ERNST. Klassisk mortel i mindre modell, perfekt för små mängder. Snygg design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök. Höjd: 6,5 cmDia: 11,5 cm
Senapskula i gjutjärn diameter 8 cm med tillhörande skål dia 21 cm. Gör din egen senap De här ingredienserna behöver du: 1,5 msk vita senapsfrön 5 msk bruna senapsfrön 4 msk vatten 1,5 msk honung 1 tsk salt 1,5 msk matolja De här redskapen behöver du: Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn. Skål. Sked att röra med. Så här gör du:Mal och mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen (sätt dig på en stols ytterkant och kläm skålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst tre dygn innan du serverar den.Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skyd - utan tillsats av några kemikalier. Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
En stengodsmortel med smart gummilock som även fungerar som underlägg vilket gör att mortelen står stadigt.Rymlig storlek med en rå insida för bättre motstånd. &nb